Öğrencimiz Merve Bilgili, sürdürülebilirlik alanında fark yaratan girişimcilik projesi Jelpresso’yu anlatıyor :
“Jelpresso, iki kadın girişimci olarak sürdürülebilirlik tutkumuzla kahve atıklarını biyomalzemelere dönüştüren bir girişimdir. Kahve, dünyanın en çok tüketilen ikinci ürünü olup her yıl yaklaşık 15 milyon ton atık oluşturmaktadır. Bu atıkların büyük bir kısmı geri dönüştürülmeden çevreye bırakılmakta ve çürüyerek sera gazı salınımına yol açmaktadır.
Jelpresso olarak, kahve atıklarını cilt sağlığına faydalı, antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahip biyomalzemelere dönüştürerek hem çevre sorunlarına hem de sağlık sorunlarına çözüm sunmayı hedefliyoruz. Amacımız, çevre dostu üretimle doğaya katkı sağlamaktır..”