7. Geleceğin Eğitimi Konferansı

Dünya Sanat ve Bilim Akademisi WAAS ve Dünya Üniversite Konsorsiyumu iş birliği ile 7. Uluslararası Geleceğin Eğitimi Konferansı düzenlendi

BM Gündem 2030 hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik konferans, kişiselleştirilmiş, ölçeklenebilir bir küresel yüksek öğrenim modelini hedefledi.

Konferans,kişiselleştirilmiş, disiplinlerarası konuları, öğrenci odaklı öğretimi önceleyen, ölçeklenebilir bir küresel yüksek öğrenim modelininin oluşturulmasını hedefledi. Temel odak noktaları, kaliteli eğitimi herkes için erişilebilir kılmak, SDG4’e (herkes için nitelikli eğitim) ulaşmak ve diğer 16 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefini desteklemek için Yapay Zeka’yı kullanmak oldu. Etkinlik, Dünya Akademisi’nin Herkes İçin İnsan Güvenliği kampanyasının bir parçası olarak gerçekleşti.

“Bilimin yeni metodolojisi yaşamın temel taşının atom değil de enformasyon olduğu bilinci ile geliştirilmelidir. Yaşamın temel taşı olan bilgiye yaklaşımımız değiştiğinde geleceğin eğitimi şekillenecektir.”

– Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç

“Geleceğin Eğitimi için Dünya Üniversitesi kurulmalı”

“Dünya Üniversitesi” kavramı, Dünya bilim sanat akademisi Konferansı’nın ana odak noktaları arasında yer aldı. BM ile ortaklaşa tasarlanan projede, dünya çapında belirli üniversitelerde ortak bir müfredatı takip eden programların uygulanması planlanıyor. Günümüzde yapay zekâ ve teknolojik gelişmelerle birlikte, pedagojiden, içeriğe ve eğitimin sunum şekline kadar Dünya Üniversitelerini geliştirmek için daha çok olanak mevcut. Dünya Üniversitesi kavramının temel amacı, herkes için uygun maliyetli, kaliteli, kişiselleştirilmiş, disiplinler arası ve yaşam boyu erişilebilir eğitimin sağlanması olacak.

“En iyi öğrenme yöntemi, başkalarına öğretmekten geçer ve bu da, bilgiye en büyük katkıdır.”

– Dünya Sanat ve Bilim Akademisi Başkanı Garry Jacobs

 

BENZER YAZILAR